Laatste artikelen

De veranderende wereldorde 30 januari 2017 - Hoe ik denk - 0 reacties
Doelen voor 2017 17 januari 2017 - Hoe ik denk - 0 reacties
Respect voor de ondernemer 25 juni 2016 - Hoe ik denk - 4 reacties
Dat is (niet) mijn probleem 15 april 2016 - Hoe ik denk - 0 reacties
Evaluatie doelen 2015 3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reacties

Laatste reacties

Respect voor de ondernemer"Overigens om even weer on topic te zijn. Laatst was "3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reactiesRespect voor de ondernemer"Hoi Bas. Ha ja, dat klopt Kees de Kort wordt "3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reactiesRespect voor de ondernemer"Dank je Simon. Wat Kees de Kort betreft heeft hij "3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reactiesRespect voor de ondernemer"Verschrikkelijk saai, maar ik ben het vanuit mijn tenen met "3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reactiesVan mening veranderen"Ik toets graag ideeën of reflecteer ze aan die van "3 januari 2016 - Hoe ik denk - 0 reacties

30 januari 2017

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

De veranderende wereldorde

Elke grote verschuiving van macht in de historie van de mensheid is gepaard gegaan met een crisis of oorlog. De meest recent echt verschuiving van macht was na de tweede wereldoorlog, toen Europa definitief zijn leidende positie in de wereld moest afstaan aan Amerika. De afgelopen jaren hebben we een crisis gehad, en een oorlog […]

Lees verder
17 januari 2017

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Doelen voor 2017

Ik doe niet aan goede voornemens, wel aan doelen voor het jaar. In 2016 heb ik deze niet gepubliceerd, toch heb ik er wel een aantal gehaald. Zo ben ik bovenop een Alpencol van > 2.000 meter gekomen met de racefiets, heb ik Cuba bezocht en zelfs een tweede ‘bucketlist land’: Nepal. Tevens ben ik […]

Lees verder
25 juni 2016

Categorie:
Hoe ik denk

4 reacties

Respect voor de ondernemer

Het moet me van het hart. Ik kan het niet meer voor me houden. We hebben in Nederland een extreem gebrek aan respect voor ondernemers, waardoor er geen nieuwe banen meer komen. Ik lees de laatste tijd regelmatig comments op nujij bij allerlei berichten. Ik hoor vaak dat ik er dan om vraag, de hoeveelheid […]

Lees verder
15 april 2016

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Dat is (niet) mijn probleem

Hoe vaak kom je het niet tegen. Iemand die van zijn of haar probleem, jouw probleem maakt. Of van zijn of haar gebrek, jouw probleem maakt? Best vaak gok ik zo. Want onze gebreken zijn voor ons heel normaal. Dat is wie we zijn. En laat ik voorop stellen, het is niet erg om een […]

Lees verder
3 januari 2016

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Evaluatie doelen 2015

Wat heeft 2015 mij gebracht als het gaat om het behalen van mijn persoonlijke doelstellingen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel doelen niet eens meer wist, daarom publiceer ik ze ook altijd. Dat geeft me een stok achter de deur. Nu is het tijd om in alle openheid te kijken welke doelen ik gehaald […]

Lees verder
16 februari 2015

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Utopie 2: Talenten laten floreren

Recent las ik ‘gratis geld voor iedereen‘, het boek van Rutger Bregman. Hij stelde dat echte armoede in het westen ons gebrek aan dromen is. We hebben geen Utopia meer. We streven naar ‘iets beter’ niet naar ‘luilekkerland’ zoals in de middeleeuwen. Dromen, grote dromen, Utopia’s, zijn goed. Die hebben we nodig. Ook al lijken […]

Lees verder
12 februari 2015

Categorie:
Hoe ik denk

2 reacties

Utopie 1: het basisinkomen

Recent las ik Rutger Bregman’s boek Gratis geld voor iedereen.Hij stelt daarin dat de grooste armoede het gebrek aan dromen is. Het gebrek aan Utopia. Het gebrek aan een beeld van de betere, de ultieme wereld. Een wereld die nu ondenkbaar is. Net zoals het in de middeleeuwen ondenkbaar was om maar 40 uur te […]

Lees verder
30 december 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Doelen voor 2015

Elk jaar stel ik mezelf doelen. Dat geeft me iets om naar toe te werken, maar ook iets om trots op te zijn als ik ze haal. Ik evalueer mijn doelen dus ook elk jaar. Publiek, want dat motiveert me om meer mijn best te doen om ze te halen. Ook geeft het aan wat […]

Lees verder
16 december 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Evaluatie doelen 2014

Elk jaar schrijf ik mijn doelen voor het jaar openbaar op deze site. Als een stok achter de deur. En die stok is de evaluatie. Wat heb ik dit jaar bereikt van wat ik aan het begin van het jaar wilde bereiken? Mijn doelen voor 2014, waren er acht, welke heb ik gehaald? Doel 1: […]

Lees verder
3 juni 2014

Categorie:
economie

0 reacties

De economische depressie en de opkomst van extremisten

In 2010 schreef ik een artikel waarin ik stelde dat ik niet bang was van een ‘dubbel dip’ waar men toen over sprak, maar wel van een derde wereldoorlog. Ben ik er nog steeds bang voor? Een beetje wel. Vandaag schrijft Jesse Frederik in De Correspondent een prachtig stuk over hoe de economische depressie in Duitsland […]

Lees verder
22 april 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Permanent Beta vraag: hoe bereiken we de chauffeurs van Nederland?

Recentelijk sprak ik op bij Permanent Beta tijdens een meetup van hen over een van de grootste vragen die ik heb rondom de arbeidsmarkt van dit moment. Hoe bereiken we de beroepschauffeurs van Nederland als het gaat om de ontwikkelingen die op ze af komen? Hoe zorgen we dat de bus- taxi- en vrachtenwagenchauffeurs weten […]

Lees verder
5 februari 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Wat is mijn lezing waard?

Sinds begin dit jaar geef ik mijn lezingen op basis van waardebepaling achteraf. Ik heb daarmee het probleem van geld van de tafel gehaald en besloten dat men zelf mag bepalen wat het hen waard is, nadat ik de lezing heb gegeven. Hoe deze partij de waarde bepaalt is aan hen, net als het soort […]

Lees verder
27 januari 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Content strategy MOOC shows it can’t handle criticism

It’s always interesting to see how many people and courses pretend one thing, but act in a totally different way. It’s especially interesting to see this happening in ‘academia’ where the academics are supposed to be open for criticism and always questioning. I’ve been educating myself since last year trough so called MOOC’s (Massive Open […]

Lees verder
1 januari 2014

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Doelen voor 2014

Na eerder mijn doelen van 2013 geëvalueerd te hebben is het nu tijd om mijn doelen voor 2014 te delen. Een aantal herhalingen omdat het nog niet gelukt is. Een paar nieuwe en vooral minder doelen, want dat is ook een doel op zich. Mijn eerste doel is meer focus. Nee, ik ga me niet […]

Lees verder
29 december 2013

Categorie:
Hoe ik denk

0 reacties

Terugblik op 2013

Elk jaar evalueer ik mijn jaar aan de hand van mijn doelen, die ik elk jaar weer publiceer. Waarom ik dat doe? Ten eerste om bij mezelf na te kunnen gaan wat ik me nu echt had voorgenomen en wat daarvan bereikt is. Waarom ik dat publiek doe? Omdat ik niet in zie waarom niet? […]

Lees verder