Doelen voor 2014

11622233744_b040228d3d_oNa eerder mijn doelen van 2013 geëvalueerd te hebben is het nu tijd om mijn doelen voor 2014 te delen. Een aantal herhalingen omdat het nog niet gelukt is. Een paar nieuwe en vooral minder doelen, want dat is ook een doel op zich.

Mijn eerste doel is meer focus. Nee, ik ga me niet toeleggen op een ding, dat is teveel focus. Ik wil dingen blijven doen in zowel de recruitment als het ander organiseren. Ik blijf zoeken naar een gave interim klus op (online) marketing gebied en ik blijf interesse houden in duurzaamheid en een betere wereld. Toch moet ik binnen die gebieden meer focus aanleggen. Een duidelijkere positie kiezen. Concreter worden in wat ik aanbied.

Mijn tweede doel moet daar van afgeleid zijn, financieel mag er wel een tandje bij t.o.v. 2013. Ik verwacht dit door meer focus en meer actie te kunnen doen, zonder mezelf daarbij te verloochenen.

Mijn derde doel is het doel dat ik zowel in 2012 als in 2013 niet gehaald heb. Een echt nieuw bedrijf beginnen, misschien wel twee. Beide staan al op de rol, dus dat zou toch wel moeten lukken dit jaar. De eerste is een samenwerking met Seats2Meet die eigenlijk al live had moeten zijn, daarover binnenkort meer. De tweede is iets heel nieuws, waar ik ook naar uit kijk mee te beginnen.

Mijn vierde doel is meer lezingen. Nu is dat gezien het aantal van 2013 (op een hand te tellen) niet heel lastig, maar ik heb besloten dat dit jaar anders te gaan doen. Ik ga alle lezingen doen op basis van waardebepaling achteraf. Durf ik dat aan? Ja, ik durf dat aan. Eng is het, maar Bas is voortaan altijd te boeken op basis van waardebepaling achter. Misschien moet ik nog eens gaan denken over een ‘vast’ stramien hoe je mensen dan ook over waarde kan laten nadenken.

Mijn vijfde doel is Digitaal-Werven naar een volgende fase tillen. Nationaal of internationaal moet ik nog even bekijken, maar het is tijd dat daar meer mee gebeurt. Als Digitaal-Werven eind 2014 nog steeds hetzelfde onderzoek en event is als nu ben ik niet tevreden.

Mijn zesde doel is om 2014 te eindigen rond de 85 kilo. Die vijf kilo moet er nog echt af en 2014 moet het jaar worden dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Ik hoop daar op wat steun van Seth en Ad, met wie ik ook mijn zevende doel wil jaren: de defensie linie van Amsterdam op de wielrenfiets voltrekken. Misschien dat ik zelfs wel het Pieterpad wil fietsen.

Mijn achtste doel is een bijzondere, ik wil leren mediteren. Ik ga daar een training voor doen. Na het lezen van ‘het geheim van genialiteit‘ heb ik die knoop doorgehakt. Bij het duiken op Koh Tao had ik het idee ook al. Ik moet beter leren ontspannen. Beter leren controle en gedachten kwijt te raken. Ik ga eens kijken of Mediteren daar de oplossing voor is.

Mijn negende, laatste en belangrijkste doel… die spreek ik nog niet uit. Die vertel ik pas als die is uitgekomen.