Doelen voor 2015

New Year 2015Elk jaar stel ik mezelf doelen. Dat geeft me iets om naar toe te werken, maar ook iets om trots op te zijn als ik ze haal. Ik evalueer mijn doelen dus ook elk jaar. Publiek, want dat motiveert me om meer mijn best te doen om ze te halen. Ook geeft het aan wat voor mens ik ben. Wat ik wil. Ik denk dat elke potentiële opdrachtgever aan de hand van mijn doelen kan bepalen of ik het soort persoon ben dat iets voor je kan betekenen. Voor 2014 had ik redelijk wat van mijn doelen gehaald. Tijd om dus eens rustig mijn doelen voor 2015 aan digitaal papier toe te vertrouwen.

Ik wil weer één of twee projecten waar ik echt heel trots op ga zijn doen. Eén staat al redelijk vast, nu maar hopen dat de verwachting die ik er van heb uit gaat komen. Daar wil ik dus eigenlijk nog een tweede super project bij. Bijvoorbeeld het projectleiderschap van een hele gave corporate recruitmentsite, die echt hoge ogen gooit bij Digitaal-Werven. Het mag ook een gave interim marketing opdracht zijn, waar ik echt iets kan neerzetten. Gewoon een project waarin ik helemaal mijn ei kwijt kan en de vrijheid heb om ook echt iets geweldigs neer te zetten.

Een ander doel is meer lezingen. Nu had ik er in 2014 al meer dan in 2013, maar dat was ook niet zo moeilijk. Ik wil in 2015 mijn verhaal weer serieus vaak vertellen. Het verhaal ‘na het nieuwe werken’. Het verhaal ‘de veranderende arbeidsmarkt’. Het verhaal hoe technologie banen zal vernietigen, maar ook zal creëren. Ik wil dat er een bewustwording komt van een serieuze verschuiving op het gebied van werk, die tot gevolg zal hebben dat we werk anders moeten organiseren, dat opleidingen anders in elkaar moeten steken en dat we serieus naar zaken als het basisinkomen moeten kijken. Om het te concretiseringen: eigenlijk wil ik minimaal 25 lezingen in 2015, maar 50 mag ook…..

Cover_500pxEen volgend doel hangt daar misschien wel aan vast. Ik wil naar minimaal 2.500 downloads van “10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen“. Dat klinkt misschien niet veel, maar dat is het eigenlijk best wel heb ik gemerkt. De teller staat nu op het eind van het jaar iets boven de 750. Mijn netwerk heb ik er dus al veel op gewezen, de groei zal dus van buiten mijn netwerk moeten komen.

Daar weer aan gekoppeld zou ik het wel heel leuk vinden als de eerste druk van het fysieke boek, die vandaag geleverd is, ook komend jaar geheel verkocht gaat worden. Ik heb niet heel veel boeken laten drukken in mijn eerste druk, enkele honderden slechts, maar dat zou wel heel leuk zijn. Vooral ook omdat ik voor de tweede druk al allerlei leuke ideeën heb om die te verbeteren.

Een doel dat ik in 2014 ook al had en gehaald heb, blijft toch staan. Namelijk Digitaal-Werven naar weer een volgende fase brengen. De eerste stap is in 2014 gezet. Het event is zeer succesvol verlopen. Sponsoren klopte bij mij aan, in plaats van dat ik moest leuren. Maar er zijn meer stappen te zetten nog. Ik hoop de volgende in 2015 te zetten.

Ook hoop ik in 2015 weer een ‘open innovatie challenge’ te winnen. In zowel 2013 als 2014 heb ik een Innocentive Challenge gewonnen. Dat geeft een kick kan ik zeggen. De beste zijn van honderden briljante mensen die wereldwijd een concept bedenken. Het is ook vooral leuk om te doen. Je kan namelijk helemaal los gaan op je concept. Dit doel is deels afhankelijk natuurlijk van de tijd die ik heb om mee te doen en het soort uitdagingen dat er uitgezet worden. Als het immers druk gaat worden qua werk in 2015 krijgt dat voorrang. En als er geen leuke challenges zijn zal ik ook niet meedoen. Ik heb op dit moment al enkele ijzers in het vuur met challenges waar ik eind 2014 nog aan mee gedaan heb. Het is geen halszaak, maar het zou wel heel leuk zijn er toch weer één te winnen.

Mijn doel van 85 kilo blijft elk jaar een uitdaging en die blijft ook gewoon weer staan. Al sinds ik hier in 2012 mee begonnen ben. In 2014 is het voor het eerst dat ik heb moeten vechten om mijn bestaande gewicht van (net boven) de 90 kilo te behouden. De uitdaging is dus groter geworden, maar daarom ga ik hem niet uit de weg.

Het doel om de defensieroute van Amsterdam te fietsen blijft ook in 2015 staan. De tourtocht staat al gemarkeerd in mijn agenda. Ik wil hem dit jaar echt doen. Daar aan vast wil ik komend jaar meer lange tochten (boven de 100 kilometer) maken. Ik wil de rust vinden om dat te doen en het zelfvertrouwen dat ik het kan weer krijgen. Ik weet dat ik het kan namelijk, alleen moet ik het vaker doen. Ook wil ik komend jaar weer een aantal PR’s op Strava verbeteren. Dat zal zeker wel lukken. De Cauberg op fietsen staat ook hoog op mijn lijstje.

Leren mediteren is ook nog steeds een doel dat ik niet heb gehaald en dus voor 2015 wederom op mijn lijst zet.