Evaluatie doelen 2014

vraagtekenElk jaar schrijf ik mijn doelen voor het jaar openbaar op deze site. Als een stok achter de deur. En die stok is de evaluatie. Wat heb ik dit jaar bereikt van wat ik aan het begin van het jaar wilde bereiken? Mijn doelen voor 2014, waren er acht, welke heb ik gehaald?

Doel 1: meer focus

Niet dat ik me op 1 ding wilde toeleggen, maar het moest duidelijker zijn wat ik deed. Deels gehaald. Ik ben helderder in bepaalde communicatie-uitingen. Vooral face-to-face. Ik help bedrijven met hun wervingssites. Ik ben interim marketeer, vooral voor online dingen. Maar zoveel mensen weten nog niet wat ik doe. Ik doe ook teveel om in een hokje te passen.

Doel 2: financieel een tandje erbij

Ook deels gehaald. Het was een beter jaar dan 2013, maar niet wat ik ervan verwacht had. Aan de andere kant, ik kan er van leven zoals ik er van wil leven, dus waar maak ik me druk over?

Doel 3: een nieuw bedrijf beginnen

Ja, dat is gelukt, al is het geen onverdeeld succes. LSTFND.nl is inmiddels in (beta) live. Een joint-venture met Seats2Meet.com. Het idee is eenvoudig, iedereen is enthousiast, maar het succes blijft een beetje uit. Volgend jaar hier meer over.

Doel 4: meer lezingen

Check. Dat is gelukt, hoewel nog niet zoveel als ik verwacht had. Het neemt nu vooral in de laatste maanden ineens enorm toe en voor volgend jaar heb ik ook al een reeks boekingen. Dus het begint weer te komen.

Doel 5: Digitaal-Werven naar een volgende fase brengen

Wederom half gehaald. Het is duidelijk in een andere fase terecht gekomen. Sponsoren die bij mij aankloppen heb ik niet eerder meegemaakt. Bezoekers waren er meer dan in jaren en de media verslaglegging was ook buitengewoon. Er is duidelijk een stap gemaakt, maar er ligt nog een stap in het verschiet.

Doel 6: 85 kilo

Totaal niet gehaald. Ik heb dit jaar meer gefietst dan in jaren. Ik heb elk persoonlijke record uit de boeken gereden. Ik heb harder gereden, meer geklommen, maar ik ben uiteindelijk eerder aangekomen dan afgevallen.

Doel 7: defensieroute en / of pieterpad fietsen

Is er niet van gekomen. Verkeerd geplande vakanties, slecht weer, noem de excuses maar op. Maar steeds opnieuw was er een reden dat of ik, of Ad, of Seth niet kon. Er is ook een tourtocht ben ik nu achter gekomen, die willen we volgend jaar gaan fietsen. De defensieroute van Amsterdam. Dan gaat het echt gebeuren. Qua conditie moet dat dan lukken weet ik inmiddels.

Doel 8: leren mediteren

Oei… zo lang uitgesteld dat ik het ben vergeten… die gaat naar 2015

Doel 9: mijn relatie

Doel 9 had ik geheim gehouden, omdat het toen nog pril was en niet iedereen er iets van wist. Mijn relatie met Bibiche hoopte ik tot het eind van het jaar minimaal vol te houden. Het voelde toen goed. Dat doet het nog steeds. Inmiddels ruim een jaar samen en ik hoop dat dat nog vele, vele jaren gaat duren.

Extra’s

Het waren geen doelen, maar de dingen waar ik wel trots op ben dit jaar zijn o.a. dat ik mijn 10 banen boek zelf heb uitgegeven. Ik heb het boek helemaal zelf geschreven, maar ook al het geregel met opmaak, redactie, etc geregeld. In januari komt het, met dank aan Olympia uitzendbureau, ook nog als fysiek boek uit. Ik ben daar erg trots op.

Ook heb ik dit jaar, toch weer, een reeks cursussen gedaan op Coursera. In totaal zelfs vier! Twee waren heel erg leuk en goed en die kan ik ELKE ondernemer aanraden. Growing to Greatness (deel 1 en 2). Eén was ok, die ging over wat de overheid kon doen voor ondernemers. De vierde viel wat tegen. What Managers Can Learn from Philosophy. Ik heb hem wel afgemaakt, maar ik zou hem niet aanbevelen. Beetje veel open deuren. Ik heb me dus dit jaar breder ontwikkeld, als ondernemer. Niet zozeer als specialist op de arbeidsmarkt of in het HR vakgebied.

Tot slot heb ik nog een Innocentive Challenge gewonnen in het begin van het jaar. Iets waar ik ook elke keer weer trots op ben.