Evaluatie doelen 2015

Wat heeft 2015 mij gebracht als het gaat om het behalen van mijn persoonlijke doelstellingen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel doelen niet eens meer wist, daarom publiceer ik ze ook altijd. Dat geeft me een stok achter de deur. Nu is het tijd om in alle openheid te kijken welke doelen ik gehaald heb. En welke niet.

Doel 1: Ik wil weer één of twee projecten waar ik echt heel trots op ga zijn doen.

Eigenlijk heb ik die niet gehaald. Ik heb wel dingen gedaan waar ik trots op ben, maar dat kick ass project. Nee. Het project dat al liep, loopt nog steeds. Dat is in november / december afgeschoten en uitgesteld omdat de oplevering gewoon onder de maat was. Verder lopen er wel dingen, heb ik wel dingen gedaan die goed waren, maar ik moet heel eerlijk zijn, dit doel heb ik niet gehaald.

Doel 2: Meer lezingen. Eigenlijk wil ik minimaal 25 lezingen in 2015, maar 50 mag ook…..

Ik heb in 2015 in totaal 27 lezingen gegeven als ik het goed tel. Dus dit doel heb ik net gehaald, maar ook maar net.

Doel 3: Ik wil naar minimaal 2.500 downloads van “10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen“.

Niet gehaald. In totaal is het aantal downloads 1609. Nu heb ik er ook minder aandacht aan gegeven dan ik had moeten doen, maar het is duidelijk dat dit doel niet gehaald is.

Doel 4: Ik het wel heel leuk vinden als de eerste druk van het fysieke boek, die vandaag geleverd is, ook komend jaar geheel verkocht gaat worden.

Kansloos. Er zijn er meer dan 100 verkocht, dat wel, maar niet heel veel meer dan die 100. Dus ook niet gehaald.

Doel 5: Een doel dat ik in 2014 ook al had en gehaald heb, blijft toch staan. Namelijk Digitaal-Werven naar weer een volgende fase brengen.

Die is gelukt. Nog nooit was Digitaal-Werven zo druk en succesvol. Zo succesvol dat komend jaar een nieuwe venue nodig is om het er allemaal in te laten passen. Ook worden er stappen gezet om het op andere manieren een nieuwe fase in te brengen. Dus dit doel heb ik gehaald.

Doel 6: Ook hoop ik in 2015 weer een ‘open innovatie challenge’ te winnen.

Gehaald. Met Joost Plattel heb ik een gave challenge gewonnen. Dat blijft een kick, elke keer weer.

Doel 7: Mijn doel van 85 kilo blijft elk jaar een uitdaging en die blijft ook gewoon weer staan.

Niet gehaald, maar voor het eerst wel dichterbij gekomen. Met dank aan Dennis Rijnbeek die me wat trainingstips heeft gegeven en met dank aan met name ook Ad en Seth die me zo nu en dan aan gort reden tijdens een training. Ik zat boven de 90 en ben het jaar op 88 uit gegaan. Dus 85 komt nu echt in het vizier in 2016.

Doel 8: De defensieroute van Amsterdam fietsen (was ook een doel in 2014 al). Daar aan vast wil ik komend jaar meer lange tochten (boven de 100 kilometer) maken. De Cauberg op fietsen staat ook hoog op mijn lijstje.

Defensieroute weer niet gedaan. Die 100+ ritten wel enkele gehaald en ook de Cauberg heb ik dit jaar niet gereden.

Doel 9: Leren mediteren

Niet gedaan, maar… ik heb in maart de workshop al geboekt en betaald. Dus in 2016 komt dat er zeker van.