(R)evolutie van werk: officieel gelanceerd

Sinds vorige week is mijn nieuwe boek (R)evolutie van werk officieel gelanceerd. Ik heb het eerste exemplaar overhandigd aan Ronald van den Hoff, oprichter van Seats2Meet.

Bas Revolutie-58

Waarom Ronald? Omdat Ronald met Seats2Meet in mijn optiek de ondernemer in Nederland is die het meeste toepast van wat er in mijn boek staat. Ronald kijkt serieus naar nieuwe organisatiemodellen en durft radicaal anders te denken. “Ik heb doe wel aan sales en marketing, ik heb alleen geen verkopers of marketeers in huis” en “Ik besteed zo’n 50.000 euro aan catering en bespaar daarmee zo’n 100.000 euro aan marketingkosten” zijn uitspraken die mij zijn bijgebleven in de vele gesprekken die ik met Ronald heb gehad.

Zijn zakenpartner Marielle Sijgers is niet voor niets de laatste recruiter van het jaar, als niet recruiter. Want ook op het gebied van recruitment doen ze het ‘net even anders’. Ze kijken naar alle aspecten van het runnen van een bedrijf met een vrije blik, van sales en marketing tot finance en recruitment, als het beter kan is er geen reden om het hele proces niet te veranderen.

Voordat ik mijn verhaal over het boek deed, had ik mijn oud klasgenoot Tony Bosma zijn verhaal laten doen.

Bas Revolutie-2

Tony is Trendwatcher bij Extend Limits en een van mijn grote inspiratiebronnen, samen met een aantal andere trendwatchers. Ik vertaal wat deze mensen zien naar de arbeidsmarkt.

Tony geeft aan dat we niet in een crisis zitten, maar in een transitie. Een crisis is als er 1 element een probleem geeft, maar als er heel veel problematisch zijn, en dat is nu zo, komt het oude nooit meer terug. Dan is het een transitie.

het grote probleem, in zijn optiek, is dat we schapen hebben gecreëerd. Mensen die vooral doen wat ze vertelt wordt en niet meer nadenken. Deze schapen vinden het ook niet erg dat de menselijke maat is verloren gegaan in het onderwijs, de dienstverlening, de zorg en onze veiligheid. Of in ieder geval doen ze er niet actief iets tegen. Die menselijke maat komt terug, maar daarvoor moeten we wel anders gaan denken en organiseren.

Hoe we dat zouden kunnen gaan doen? Daar ging ik dus verder op in. Het verhaal van (R)evolutie van Werk, maar dan met de aanvullingen erbij.

Foto’s met dank aan Dani’el van den Berg 

De hele foto collectie is te vinden op de Facebook Fanpage van (R)evolutie van Werk. Hier zullen ook regelmatig updates komen rondom (R)evoluties in werk.