Boeken

Ik heb een viertal boeken geschreven.

Cover_500px10 banen die gaan verdwijnen en 10 banen die gaan verschijnen gaat over de veranderende arbeidsmarkt. Hierin heb ik concreet 10 banen beschreven die gaan verdwijnen, gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek van Oxford University over dit onderwerp. Ik heb ook 10 banen beschreven die gaan ontstaan. Waarvan op basis van de huidige technologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen te verwachten is dat er binnen 10 jaar veel vacatures voor zullen zijn.

Dit boek is te downloaden via deze site op basis van ‘betaal wat je het waard vindt’.

Of te koop bij o.a. Bol.com als fysiek boek

 

(R)evolutie van werk, sociaal kapitaal in organisaties is uitgekomen in december 2012. Dit boek analyseert de huidige sociaal-maatschappelijk-economische trends en vertaalt deze naar organisaties en de manier waarop we werken. Hierbij heb ik geen vergezichten geprobeerd te schetsen, maar gekeken naar zaken die al in de periferie gebeuren. Organisaties die fundamenteel anders georganiseerd zijn, samenwerkingsverbanden van zelfstandige en van klanten, nieuwe beloningsmodellen en vormen van zelfsturing.

De toekomst van werk is er al, hij is enkel nog niet wijdverspreid.

Lees hier (iets) meer over de (R)evolutie van werk.

Download hier gratis De kleine (R)evolutie (de managementsamenvatting van het boek)

Dit boek is o.a. te bestellen bij managementboek.nl of via bol.com

Een quote over het boek:

 ‘It is like bowling. Eén voor één kegelt Bas, op basis van kennis uit het verleden en interpretatie van trends, de zekerheden van vandaag omver. En stelt daar trefzeker bouwstenen van de toekomst tegen over. Voor (HR) management een uitstekende slijpsteen om de eigen visie en strategie mee aan te scherpen.’

– Henk Ritmeester
Corporate Director HR Ambitions USG People N.V.

Werken Nieuwe Stijl is uitgekomen in april 2010. Dit boek is gebaseerd op interviews met vele ervaringsdeskundigen over de invoering van ‘Het Nieuwe Werken’ in 2009. Het is bedoeld als een ‘foto’ van de eerste organisaties die hun eerste stappen zetten om anders te gaan werken en de eerste ervaringen die men hiermee heeft opgedaan.

Dit boek is inmiddels toe aan zijn tweede druk en is te bestellen via o.a. Managementboek

Een quote uit één van de recensies over het boek:

“Als specialist in HNW mag ik stellen dat ‘Werken Nieuwe Stijl’ een goed overzicht geeft van de stand van zaken van HNW op dit moment. Het boek is uitgebreid en voorzien van de nodige praktijkvoorbeelden. De lezer krijgt met dit boek ideeën hoe hij of zij HNW bij de eigen organisatie zou kunnen introduceren.”

– Arjan Hooiveld

Personal brand.nl heb ik geschreven in samenwerking met Huub van Zwieten en Tom Scholte. Dit boek is uitgekomen in maart 2009 en inmiddels ook aan zijn tweede druk toe.

Dit boek gaat over de manier waarop je jezelf kan positioneren op de arbeidsmarkt, als werknemer of ondernemer waarbij de nadruk ligt op digitale media. Het is opgebouwd in drie delen: Wie ben je nu eigenlijk? Hoe onderscheid je je? En hoe draag je dit vervolgens uit met alle nieuwe middelen die er zijn?

Het laatste deel, hoe draag je dit uit via de online middelen, is door mij geschreven.

Ook dit boek is te verkrijgen via o.a. Managementboek.

Een quote uit één van de recensies over het boek:

“De grote hoeveelheid informatie in ‘Personal Brand.nl’ wordt niet ondersteund door een fleurige opmaak, in tegendeel; wel door leuke en adequate casuïstiek. Nu eens niet een onbereikbaar voorbeeld als Barack Obama, maar succesvolle Nederlandse personal brands. Mensen die voor het grote publiek vaak onbekend zijn, maar wel bereikten wat ze wilden. Immers bij personal branding gaat het er niet om om een BN-er te worden, maar om je eigen, zelfgekozen doel te bereiken.”

– Hugo-Jan Ruts