Charity

Zoals ik in mijn motivatie aangeef, is de hoofdreden om voor mijzelf te beginnen dat ik van de wereld een mooier plekje wil maken. Ik wil hem beter achterlaten dan ik hem heb aangetroffen. Daarom probeer ik met mijn bedrijf voldoende te verdienen om er goed van te kunnen leven en besteed ik daarnaast veel tijd aan goede doelen.

Ik doe dit het liefste op terreinen waarvan ik geloof dat ik het meeste heb toe te voegen aan organisaties, te weten de terreinen waarop ik ook als ondernemer actief ben. Een voorbeeld hiervan is dat wij voor goede doelen geen geld vragen voor het plaatsen van vacatures op Marketingfacts Jobs.

Een ander project waar ik graag veel tijd aan doneer is TEDxAmsterdam.

Tevens geef ik regelmatig lezingen, trainingen of adviezen aan goede doelen. Dit kan als professioneel bemoeial natuurlijk ongevraagd, maar als je als charity een vraag heb kan je hem altijd stellen. Het is niet zo dat ik alle goede doelen per definitie help, ik heb uiteraard een voorkeur voor type doelen en beperkt tijd. Vragen staat echter vrij.

Ook help ik stagiaires en afstudeerders graag, ook dit beschouw ik als een vorm van charity. Dit heb ik uit tijdsoverweging wel geconcentreerd, waarbij ik als er enkele vragen binnenkomen een ‘stagemiddag’ organiseer waar alle stagiaires en afstudeerders hun vragen mogen stellen.